Pidä huolta lihaksista

Ikääntyessä menetät lihasmassaa ja lihasvoimasi heikkenee. Naisille lihaksista huolehtiminen on erittäin tärkeää, sillä heillä on alunperinvähemmän lihasmassaa kuin miehillä. Naisilla lihaskato kiihtyy vaihdevuosien myötä. Voit kuitenkin hidastaa lihaskatoa liikkumalla ja syömällä riittävästi proteiinipitoista ravintoa.


Voit jakaa liikunnan tasaisesti viikon eri päiville. Vaikka et olisi aiemmin liikkunut aktiivisesti, pienikin määrä liikunta auttaa! Jo kymmenen minuutin reippaat liikuntatuokiot edistävät terveyttä kunhan niitä kertyy säännöllisesti.

Liikuntapiirakka yli 65-vuotiaille

 

Lihaksille proteiinia

Ravitsemus ja liikunta kietoutuvat aina vahvasti yhteen, mutta erityisesti lihaskuntoharjoittelun yhteydessä sinun on tärkeää muistaa proteiinit. Huolehtimalla riittävästä proteiinin saannista tehostat harjoittelun vaikutusta ja lihaksen kasvua. Nauti proteiinipitoinen välipala pian harjoittelun jälkeen niin autat lihaksia palautumaan harjoituksesta.

Pidä paino vakaana

Laihduttamista suositella ikääntyneille, koska silloin menetetään toimintakyvylle tärkeää lihaskudosta.

Jos ylipainoa on runsaasti, maltillinen painonpudotus parantaa veren rasva- ja sokeriarvoja. Huolehdi tällöin monipuolisesta ja proteiinipitoisesta ravinnosta ja lisää liikuntaa.

Väestötutkimuksissa korkeampi painoindeksi (24-29) on havaittu suojaavaksi tekijäksi aliravitsemusta, lihaskatoa ja osteoporoosia vastaan. Painoindeksi on kuitenkin melko karkea mittari. Se ei vielä kerro mitään kehon koostumuksesta eli siitä paljonko rasvaa ja lihaskudosta kehossa on.


Laske painoindeksisi!

Pituus:  cm
Paino:  kg