Ikääntyessä menetät lihasmassaa ja lihasvoimasi heikkenee. Naisille lihaksista huolehtiminen on erittäin tärkeää, sillä heillä on alunperinvähemmän lihasmassaa kuin miehillä. Naisilla lihaskato kiihtyy vaihdevuosien myötä. Voit kuitenkin hidastaa lihaskatoa liikkumalla ja syömällä riittävästi proteiinipitoista ravintoa.


UKK-instituutin Liikuntasuositukset korostavat lihasvoiman merkitystä. Tasapaino- ja ketteryysharjoituksilla voit parantaa kehon hallintaa ja ehkäistä kaatumisia.

Harjoita lihasvoimaa, notkeutta ja tasapainoa 2-3 kertaa viikossa. Monissa ohjatuissa jumpissa saat harjoitettua näitä samanaikaisesti.

Kestävyyskuntoa voit harjoittaa kävelemällä reippaasti, hiihtämällä tai vesijuoksemalla. Kävelylenkille voit pyytää mukaan ystävän tai naapurin, jolloin voitte samalla vaihtaa kuulumisia.

Voit jakaa liikunnan tasaisesti viikon eri päiville. Vaikka et olisi aiemmin liikkunut aktiivisesti, pienikin määrä liikunta auttaa! Jo kymmenen minuutin reippaat liikuntatuokiot edistävät terveyttä kunhan niitä kertyy säännöllisesti.