Pehmeitä rasvoja saat kalasta, kasviöljyistä, pähkinöistä ja siemenistä. Pehmeät rasvat hellivät niin verisuosia kuin aivojakin.

 

Nauttimalla 2-3 kala-ateriaa viikossa, turvaat tärkeiden monityydyttymättömien rasvahappojen saannin. Pähkinät sisältävät paljon hyvälaatuista rasvaa, kuitua ja monia elimistölle tärkeitä hivenaineita. Pähkinät sopivat hyvin välipalaksi.

 

Lihassa ja maitovalmisteissa on pääsääntöisesti kovaa rasvaa. Ikääntyneillä maitovalmisteet voivat kuitenkin olla normaalirasvaisia tai jopa runsasrasvaisia niillä, joilla on tahatonta painonlaskua. Vastapainoksi on kuitenkin hyvä varmistaa, että ruokavalio sisältää myös pehmeitä rasvoja.

 

Hyviä rasvoja saat kun nautit:
•    Kala 2-3 kertaa viikossa
•    Öljypohjaista salaatinkastiketta
•    Pähkinöitä tai siemeniä
•    Avokadoa
•    Margariinia leivän päällä