hauiskääntö

Voimaa lihaksiin

Kaikki liikunta on hyväksi sekä keholle että mielelle. Jo pienetkin kävelylenkit piristävät!

Pidä huolta lihaksista

Lihasta tulee lisää, kun käytät lihaksiasi säännöllisesti liikkumalla ja syöt riittävästi. Viikoittainen kuntosali ystävän kanssa tai ohjattu jumpparyhmä ovat oivia vaihtoehtoja, mutta eivät suinkaan välttämättömiä. Myös kotona voi harjoittaa lihaksiaan oman taitotason mukaan.

Naisille lihaksista huolehtiminen on erityisen tärkeää, sillä heillä on lähtökohtaisesti vähemmän lihasmassaa kuin miehillä, ja lihaskato kiihtyy vaihdevuosien myötä.

Liikuntasuositukset ikääntyneille

UKK-instituutin Liikuntasuositukset korostavat lihasvoiman merkitystä. Tasapaino- ja ketteryysharjoituksilla voit parantaa kehon hallintaa ja ehkäistä kaatumisia.

Harjoita lihasvoimaa, notkeutta ja tasapainoa 2-3 kertaa viikossa. Monissa ohjatuissa jumpissa saat harjoitettua näitä samanaikaisesti.

Kestävyyskuntoa voit harjoittaa kävelemällä reippaasti, hiihtämällä tai vesijuoksemalla. Kävelylenkille voit pyytää mukaan ystävän tai naapurin, jolloin voitte samalla vaihtaa kuulumisia.

Voit jakaa liikunnan tasaisesti viikon eri päiville. Vaikka et olisi aiemmin liikkunut aktiivisesti, pienikin määrä liikunta auttaa! Jo muutaman minuutin reippaat liikuntatuokiot edistävät terveyttä kunhan niitä kertyy säännöllisesti.

Yli 65-vuotiaiden liikkumisen suositus uudistui ja se on luettavissa UKK-instituutin sivuilta!