Japanilainen munakaslettu

Japanilainen munakaslettu eli okonomiyaki on maukas välipala, joka sisältää runsaasti proteiinia sekä kasviksia.

Katso resepti myös Youtubesta: linkki

Japanilainen munakaslettu
2 annosta

Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl raastettua tai hienoksi leikattua valkokaalia
1,5 dl vettä
1 rkl öljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Täyte:
Kalaa, katkarapuja, lihaa, kasviksia tai tofua noin kourallinen per syöjä.
Tarvittaessa ripaus suolaa ja mustapippuria.

Lisäksi letun päälle kevätsipulia, majoneesia ja teriyakikastiketta.


Sekoita taikinan ainekset keskenään. Pilko valitsemasi täyte (liha, kala, tofu ym.) ohuiksi suikaleiksi. Ruskista tarvittaessa täyte öljytyllä pannulla ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kaada ruskistetun täytteen päälle puolet taikinasta. Käännä lettu, kun sen alapuoli on ruskistunut ja paista toinen puoli. Kun lettu on paistunut molemmilta puolilta, kumoa se lautaselle. Paista toinen lettu samalla tavalla. Sivele letun pinnalle teriyakikastiketta, majoneesia ja ripottele pinnalle kevätsipulia.

Vinkki: voit myös käyttää valmiiksi kypsennettyä kalaa, lihaa tai kasviksia, jolloin niitä ei tarvitse ruskistaa, vaan täytteen voi lisätään paistetun letun päälle.