Välipalavinkit: Ruisleivät kalatahnalla ja riisipiirakka keitetyllä kananmunalla

Valmistetaan helpot välipalaksi sopivat ruisleivät kalatahnalla sekä riisipiirakka keitetyllä kananmunalla.

Katso reseptivideo myös Youtubesta: linkki

Ruisleivät kalatahnalla

2 viipaletta ruisleipää
1 purkki kotimaista säilykekalaa öljyssä
2 reilua rkl maustamatonta vähärasvaista tuorejuustoa
Sitruunan mehua
Tuoretta tilliä
Kurkkua

Lisää kulhoon purkillinen säilykekalaa.Tässä reseptissä on käytetty sitruunalla ja pippurilla maustettua säilykettä, jossa on kotimaista muikkua ja lahnaa rypsiöljyssä. Lisää joukkoon reilut 2 rkl tuorejuustoa, sekä sitruunan mehua ja tuoretta silputtua tilliä. Sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi. Paahda halutessasi ruisleivät. Levitä molemmille leiville reilut ruokalusikalliset kalatahnaa. Viimeistele leivät tuoreella kurkulla ja tillillä. Nauti! Yhdessä annoksessa on 15 grammaa proteiinia.

Riisipiirakka keitetyllä kananmunalla

1 riisipiirakka
1 kananmuna
1 tl margariinia tai voi-kasviöljyseosta
Kourallinen paprikaa

Voitele riisipiirakka margariinilla tai voi-kasviöljyseoksella. Voi-kasviöljyseoksista kannattaa valita sellainen jossa on mahdollisimman paljon tyydyttymätöntä, eli pehmeää rasvaa. Seuraavaksi keitetään kananmuna. Keitä kananmunaa 7-8 minuuttia. Jäähdytä kananmuna kylmällä vedellä. Viipaloi keitetty kananmuna ja asettele riisipiirakan päälle. Nauti paprikaviipaleiden kanssa. Yhdessä annoksessa on 10 grammaa proteiinia.