Taatelimukikakku mikrossa
Valmistetaan helppo ja proteiinipitoinen taatelimukikakku mikrossa.
Katso reseptivideo myös Youtubesta: linkki
Kaakao-taatelimukikakku
1 annos
5 taatelia
1 rkl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1,5 rkl sokeria
1 rkl proteiinijauhetta
¼ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
Ripaus kanelia ja kardemummaa tai piparkakkumaustetta
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl maitoa
1 rkl omenasosetta
1 kananmuna
Pilko taatelit pieniksi paloiksi. Laita pilkotut taatelit mikronkestävään mukiin. Lisää mukiin 1 rkl vettä ja kuumenna seosta mikrossa 25 sekuntia täydellä teholla, jonka jälkeen sekoita seos tasaiseksi. Sekoita sen jälkeen kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan loput ainekset ja kuumennettu taateliseos ja sekoita hellästi. Liian voimakas sekoitus saattaa tehdä kakusta tiiviin ja kumimaisen. Voitele mikronkestävä muki ja kaada taikina mukiin. Kuumenna mukikakkua mikrossa n. 2 minuuttia täydellä teholla. Mikäli mukikakun pinta nousee reilusti mukin reunojen yli kesken kuumennuksen, avaa mikron ovi hetkeksi, jotta kakun pinta laskee ja jatka sitten kuumennusta. Liian pitkä kuumennus saattaa tehdä kakusta tiiviin ja kumimaisen. Anna kakun jäähtyä ja viimeistele tomusokerilla! Mukikakku sisältää 15 grammaa proteiinia.