Mustikkakukko

Mustikkakukko eli rättänä sisältää runsaasti kuitua sekä marjoja, mikä tekee siitä erinomaisen välipalan tai jälkiruuan!

Katso resepti myös Youtubesta: linkki

Mustikkakukko

Kuori:
200 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 litra mustikoita
½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja

Sekoita sokeri ja sulatettu voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne rasva-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Voitele korkeareunainen uunivuoka. Painele ¾ taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset ja kaada vuokaan. Tee lopusta taikinasta kukolle kansi. Paista kukkoa 200°C:ssa noin tunti ja nauti esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa!