Puolukka-rahkapullat

Näissä puolukka-rahkapullissa on hyvälaatuista rasvaa ja proteiinia.

Katso resepti myös Youtubesta: linkki

Puolukka-rahkapullat
n. 30–35 kpl

5 dl 1,5 % kaurajuomaa (Käy myös muut kasvijuomat, vähärasvainen maito tai vesi)
1 pkt hiivaa
1,5 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl mineraalisuolaa
2 kananmunaa
15 dl vehnäjauhoja
1,5 dl rypsiöljyä
Täyte:
4 prk rasvatonta maitorahkaa
1 sitruunan kuori ja mehu
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl puolukoita


Kuumenna mikrossa 5 dl kaurajuomaa kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Riko sekaan kaksi kananmunaa ja sekoita.
Lisää joukkoon puolet vehnäjauhoista ja sekoita. Kun puolet jauhoista on sekoitettu taikinaa, aloitetaan alustamaan jauhoja taikinaan käsin. Lisätään loput jauhoista käsin vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisätään lopuksi rypsiöljy ja vaivataan, kunnes öljy on sekoittunut taikinaan.
Jätetään taikina kohoamaan lämpimään paikkaan 0,5–1 tunniksi. Sillä aikaa, kun taikina kohoaa, tehdään rahkatäyte. Sekoitetaan kulhossa rahka, sokeri, vaniljasokeri, raastettu sitruunan kuori ja mehu, sekä kananmuna.
Taikina on tarpeeksi kohonnut, kun se on vähintään kaksinkertaistanut tilavuutensa.
Laita uuni kuumenemaan 175 ˚C.
Jauhota leivonta-alusta ja kumoa taikina alustalle. Jaa taikina pienempiin osiin, jotta sitä on helpompi käsitellä. Pyöritä taikinasta pieniä pyöreitä pullia ja aseta ne tarpeeksi väljästi pellillä, jotta niillä on tilaa kohota. Jotta saadaan todella kuohkeita ja pehmeitä pullia, voi niiden antaa tässä vaiheessakin kohota hetken ennen rahkan lisäämistä.

Paina pullien keskelle sopivan kokoisella lasilla kuopat. Voitele pullien reunat kananmunalla tai kaurajuomalla. Laita pullien keskelle reilu ruokalusikallinen rahkaseosta ja ripottele päälle noin ruokalusikallinen puolukoita. Ripottele puolukoiden päälle vielä hieman sokeria. Paista pullia uunin keskitasolla 175 ˚C noin 12 minuuttia.