Juustoinen kalakeitto

Juustoinen kalakeitto pakasteseitistä on terveellinen ja edullinen arkiruoka, joka sisältää runsaasti proteiinia. Juuston makuinen kaurakerma tuo keittoon makua ja täyteläisyyttä. Kotimaisilla pakasteherneillä saat lisättyä keittoon väriä ja proteiinia edullisesti. Valmiiksi kuutioidut kalapakasteet ovat helppokäyttöisi ja edullisia.

Katso resepti myös Youtubesta: linkki

Juustoinen kalakeitto
4–5 annosta

3 isoa perunaa (700 g)
3–4 porkkanaa (300 g - 400 g)
100 g pakastesipulikuutioita
1 pkt pakasteseitikuutioita (300 g)
1 prk juustoista kaurakermaa (2,5 dl)
1 ps kotimaisia pakasteherneitä (200 g)
1–2 rkl rypsiöljyä
8 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 tl sitruunapippuria
1 rkl kuivattua tilliä
2 laakerinlehteä

Kuori ja pilko perunat ja porkkanat kuutioiksi. Laita kattila kuumenemaan ja lisää pohjalle 1-2 rkl rypsiöljyä. Kuullota puolikas pussi pakastesipulikuutioita. Sen jälkeen lisää kattilaan 8 dl vettä ja yksi kalaliemikuutio. Lisää joukkoon perunat ja porkkanat. Mausta keitto sitruunapippurilla, tillillä ja laakerinlehdillä. Anna perunoiden ja porkkanoiden kiehua noin 15 minuuttia, jonka jälkeen lisää joukkoon pakasteseitikuutiot. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia, jonka jälkeen lisää joukkoon pussillinen pakasteherneitä. Sen jälkeen lisää joukkoon yksi purkki juuston makuista kaurakermaa. Lisää joukkoon vielä sitruunamehua ja halutessasi lisää tilliä. Tarkista perunoiden ja porkkanoiden kypsyys ja anna tarvittaessa kiehua vielä hetki.
Tarjoile keitto maitolasillisen ja ruisleipäviipaleen kanssa. Yhdessä annoksessa on 28 grammaa proteiinia.