Taatelikakku

Leivotaan herkullisen jouluinen taatelikakku, jossa on runsaasti pehmeää rasvaa ja kuitua.

Katso resepti myös Youtubesta: linkki

Taatelikakku

1,5 pkt (350–400 g) kuivattuja taateleita
1,5–2 dl vettä
75 g leivontamargariinia
1 dl rypsiöljyä
1 dl vahvaa kahvia (1,5 tl pikakahvijauhetta+ 1 dl vettä)
2 kananmunaa
1,5 dl fariinisokeria
0,5 dl tavallista sokeria
0,5 dl kaurajuomaa
0,5 dl omenasosetta
3,5 dl erikoisvehnäjauhoja
2 dl täysjyväspelttijauhoja (tai mitä tahansa täysjyväjauhoja)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 – 1 tl jauhettua inkivääriä
Vuoan voiteluun: Rypsiöljyä ja korppujauhoja

Kiehauta vesi ja taatelit tasaiseksi massaksi. Lisää sulatettu leivontamargariini ja rypsiöljy joukkoon ja sekoita sähkövatkaimella. Sähkövatkaimella sekoittaminen tekee kakusta erittäin kuohkean ja jäähdyttää taatelirasvaseoksen nopeasti. Lisää joukkoon noin desi vahvaa kahvia ja sekoita. Lisää joukkoon kaksi kananmunaa, sokerit, kaurajuoma ja omenasose. Sekoita. Sen jälkeen sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää kuivat aineet taikinan sekaan ja sekoita hellästi. Kaada taikina rypsiöljyllä voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 ˚C noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ainakin 15 minuuttia ennen kumoamista. Kun kakku on jäähtynyt, koristele tomusokerilla.