Savukalatahna ja punajuurihummus

Valmistetaan esimerkiksi joulupöytään sopivaa savukalatahnaa ja punajuurihummusta!

Katso reseptit myös Youtubesta: linkki

Savukalatahna

200 g turkkilaista jogurttia
200 g kevyt tuorejuustoa
2 prk (230 g) savukalasäilykettä
1 sitruunan kuori
Puolikkaan sitruunan mehu
Puolikas punasipuli
6 kpl cocktail suolakurkkuja
Nippu tilliä
Ripaus sokeria mustapippuria

Sekoita kulhossa jogurtti, tuorejuusto, sitruunan kuori, sitruunan mehu ja savukala. Pilko punasipuli ja suolakurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta mustapippurilla ja sokerilla.

Punajuurihummus

1 tlk säilykekikherneitä
2 valkosipulin kynttä
Puolikkaan sitruunan mehu
2 keitettyä punajuurta
Hyppysellinen mineraalisuolaa ja sokeria
Loraus omenaviinietikkaa
Vajaa 1 desi oliiviöljyä
1 rkl tahinia
Vajaa desi vettä
(Halutessasi loraus etikkapunajuurten lientä tuomaan lisäväriä)

Pilko punajuuret ja sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella.
Tarjoile tahnat sellaisenaan tai saaristolaisleipäpalojen/ruissipsien kanssa alkupaloina.