Proteiinipitoiset voileivät

Valmistetaan kolme erilaista proteiinipitoista voileipää. Voileivistä saa koostettua monipuolisen ja ravitsevan välipalan, joka sisältää runsaasti proteiinia, kasviksia, kuitua ja hyviä rasvoja.

Katso reseptivideo myös Youtubesta: linkki

Kauraleivät porkkana-rahkalevitteellä

1 iso porkkana (n.150g)
125 g rahkaa
2 rkl margariinia
1 rkl rypsiöljyä
Loraus sitruunan mehua
1/3 valkosipulin kynsi
Ripaus suolaa, pippuria ja juustokuminaa
Kauraleipää
Salaattia
Kurkkua

Kuori ja pilko porkkana. Keitä porkkanaa mahdollisimman vähäisessä vesimäärässä n. 20 minuutin ajan. Survo keitetty porkkana soseeksi. Lisää joukkoon rahka, margariini, rypsiöljy, sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita tahna tasaiseksi. Tahnan kannattaa antaa jähmettyä hieman jääkaapissa. Kokoa leivät.

Kananmuna-hummusleivät

1 kananmuna
3 rkl hummusta
Ruisleipää
Salaattia
Paprikaa

Keitä kananmuna. Levitä 2-3 rkl hummusta leipien päälle. Viipaloi kananmuna ja kokoa leivät.

Paahtoleivät avokado-raejuustolevitteellä

1 avokado
1 prk (200g) raejuustoa
Sitruunan mehua
Ripaus suolaa, pippuria ja juustokuminaa
Paahtoleipää
Tomaattia
Punasipulia

Halkaise avokado ja poista avokadon kivi. Lusikoi avokado kulhoon ja murskaa se haarukalla. Sekoita joukkoon purkillinen raejuustoa. Mausta levite sitruunan mehulla, suolalla, pippurilla ja juustokuminalla. Paahda täysjyväpaahtoleivät rapeiksi ja lisää 1-2 rkl levitettä kummallekin leivälle. Viimeistele leivät tomaattiviipaleilla ja punasipulirenkailla.