Linssikeitto

Tässä vegaanisessa linssikeitossa on hyödynnetty säilykkeitä, joiden avulla hinta pysyy maltillisena. Proteiinipitoisuutta on lisätty kurpitsansiemenillä, mutta voit halutessasi korvata ne esim. auringonkukansiemenillä tai raejuustolla. Proteiinia yhdessä annoksessa on 24 g maitolasillisen ja leivän kanssa. Hintaa yhdelle annokselle lisukkeineen tulee noin 1,4€.

Katso reseptivideo myös Youtubesta: linkki

Linssikeitto
2 annosta

100g sipulia
2 valkosipulinkynttä
2rkl rypsiöljyä
400g tomaattimurskaa
230g kypsiä linssejä
250g kaurakermaa
0,5tl mineraalisuolaa (vähemmän natriumia)
1tl sokeria
2rkl yrttimaustetta
1rkl punaviinietikkaa
35g kurpitsansiemeniä

Kuullota sipuli ja murskattu valkosipuli rypsiöljyssä. Lisää tomaattimurska, huuhdellut linssit sekä kaurakerma ja mausta suolalla, sokerilla, yrttimausteella ja punaviinietikalla.
Anna kiehua hiljalleen ja halutessasi paahda sillä aikaa kurpitsansiemenet kuivalla pannulla. Soseuta keitto ja nauti täysjyväleivän ja maidon tai kasvimaidon kanssa!