Marinoitu kaura-papusalaatti
Valmistetaan marinoitu kaura-papusalaatti, joka sopii loistavasti esimerkiksi kesän grilliruokien kaveriksi! Tässä salaatissa on runsaasti kuitua ja hyviä rasvoja.
Katso reseptivideo myös Youtubesta: linkki
Marinoitu kaura-papusalaatti
4 annosta
1 dl kauranjyviä
1 paprika
½ punasipuli
½ puntti tilliä
250 g pikkutomaatteja
3–4 cocktailkurkkua
1 valkosipulin kynsi
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl Dijon sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl rypsiöljyä
½ tl mineraalisuolaa
Ripaus mustapippuria
1 tl sokeria
Aloita laittamalla vesi kiehumaan ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan n.10 minuuttia kokonaisia kauranjyviä. Pilko paprika, punasipuli ja cocktailkurkut pieniksi kuutioiksi. Hienona tilli ja puolita pikkutomaatit. Murskaa joukkoon yksi valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisätään joukkoon Dijon sinappi, valkoviinietikka, rypsiöljy ja mausteet. Lisää joukkoon keitetyt kauranjyvät. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Tarjoile salaatti sellaisenaan esimerkiksi grilliruuan lisukkeena. Voit myös täydentää salaatin kokonaiseksi ateriaksi lisäämällä joukkoon salaattisekoitusta ja keitettyä kananmunaa tai muuta proteiininlähdettä.