Lindströminpihvit soijarouheesta

Valmistetaan Lindströminpihvien kasvisversio soijarouheesta. Lisäksi valmistetaan pikaperunamuusi ja kastikkeeksi raikas tsatsiki.

Katso reseptivideo myös Youtubesta: linkki

Lindströminpihvit soijarouheesta
n. 6 annosta pihvejä

1 sipuli
1 sellerinvarsi
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä sipulien ja sellerin paistamiseen
2,5 dl tummaa soijarouhetta
2,5 dl vettä turvottamiseen
200 g etikkapunajuuria
1 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
½ dl vettä
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl paprikajauhetta
½-1 tl mustapippuria
1 tl suolaa

Pilkotaan yksi sipuli ja yksi sellerinvarsi pieniksi kuutioiksi ja kuullotetaan ne pannulla pehmeiksi rypsiöljyssä. Lisää joukkoon vielä yksi murskattu valkosipulinkynsi. Seuraavaksi paahdetaan pannulla 2,5 dl tummaa soijarouhetta. Paahda soijarouhetta muutaman minuutin ajan ja lisää hiljalleen sekoittaen 2,5 dl vettä soijarouheen joukkoon. Sekoittele kunnes vesi on imeytynyt soijarouheeseen kokonaan. Seuraavaksi raastetaan n. 200 g etikkapunajuuria hienoksi raasteeksi. Sekoita soijarouhe-sipuliseos ja punajuuriraaste keskenään ja lisää joukkoon 1 dl korppujauhoja ja 0,5 dl vettä. Mausta pihvimassa paprikajauheella, kuivatulla persiljalla, mustapippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon vielä kaksi kananmunaa ja sekoita. Anna taikinan turvota vähintään 15 minuutin ajan ennen paistamista. Kun taikina on turvonnut, kuumenna paistinpannu kuumaksi keskilämmöllä. Lisää pannulle rypsiöljyä. Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia palloja ja litistä ne pieniksi pihveiksi. Paista pihvejä n. 3 minuuttia per puoli.

Pikaperunamuusi ja tsatsiki

1 ps pakasteperunamuusiaineksia
4 dl maitoa
1 ps (150 g) pakastepinaattia
200 g kreikkalaista jogurttia
Puolikas kurkku
1 valkosipulin kynsi
Sitruunapippuria
Kuivattua minttua
Sitruunan tai limen mehua
Sokeria

Kuumenna pinnoitetussa kattilassa 4 dl maitoa ja lisää perunamuusiainekset joukkoon. Halutessasi voit lisätä sekaan vielä pussillisen pakastepinaattia tuomaan väriä ja vitamiineja. Seuraavaksi valmistetaan tsatsiki. Raasta puolikas kurkku raasteeksi. Valuta ylimääräiset nesteet kurkusta siivilän läpi painellen ennen kastikkeen valmistusta. Lisää valutetun kurkkuraasteen joukkoon kreikkalainen jogurtti, sitruunapippuri, kuivattu minttu, valkosipuli, limen mehu ja ripaus sokeria. Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki. Kokoa annos ja tuo lautaselle vielä väriä lisäämällä vaikkapa desi sulatettuja pakasteherneitä. Yhden pihviannoksen hinnaksi tulee noin 45 senttiä ja valmistettavan koko aterian hinnaksi noin kaksi euroa. Kahdessa pihvissä on 11 grammaa proteiinia, ja koko ateriassa 22 grammaa proteiinia.